Wie zijn wij

Leuk dat u hier een kijkje neemt! Wij zijn een enthousiaste en levendige evangelische kerk in Arnhem. Wij houden wekelijkse diensten en andere activiteiten om mensen in contact te brengen met God. Zo proberen wij het verschil te maken in Arnhem.

Kom langs! Wilt u van tevoren een gesprek? Stuur ons gerust een bericht of bel ons. We zullen u hartelijk verwelkomen.

Pastoor en zijn vrouw

Wat geloven wij

  1. Jezus Christus is de Zoon van de Levende God, en de enige Redder van zonde.
  2. Jezus Christus is de Geneesheer van het lichaam door het Bloed van Jezus Christus.
  3. Jezus Christus is de Doper met de Heilige Geest.
  4. Jezus Christus is de Koning die spoedig terug komt.
  5. Jezus Christus is de zelfde gisteren, vandaag en voor eeuwig.

Wij houden ervan nieuwe mensen te verwelkomen in onze kerk en willen u alle informatie geven die nodig is om u bij ons thuis te laten voelen. Het is ons verlangen om mensen met God in contact te brengen en hen te helpen met hun bestemming in Gods koninkrijk. Bent u op zoek naar een levendige, enthousiaste kerk die open staat voor alle mensen met allerlei culturele achtergronden?

“Changing lives, Making disciples, Reaching the world”

Kom langs! Wilt u van tevoren een gesprek? Stuur ons gerust een bericht of bel ons. We zullen u hartelijk verwelkomen.


Geschiedenis

Evangelie gemeente De Deur is sinds 1982 actief in Arnhem. De kerk in Arnhem is begonnen als kleine bijbelstudiegroep vanuit De Deur Zwolle. Toen de bijbelstudiegroep in Arnhem groeide werden Bart en Wilma Kooijker uitgezonden om de kerk in Arnhem te vestigen. In 2018 namen Bart en Wilma Kooijker het werk in de kerk van Guangzhou (China) over. Bert en Gerda Fledderus kwamen naar Arnhem om het werk over te nemen.

Foto uit de jaren 80

Waar het begon

Onze Fellowship is begonnen in 1970, toen pastor Wayman Mitchell met zijn vrouw Nelda een kerk in Prescott, Arizona (VS) aangeboden kreeg. In die tijd was er een grote opwekking gaande onder hippies die zichzelf ‘Jesus People’ noemden.

“Door hun bekering tot Jezus Christus werd hun hart veranderd en werden zij vrijgemaakt van drugsverslaving, leegte en doelloosheid.”

Zij marcheerden met duizenden tegelijk door de straten van de Verenigde Staten en vertelden iedereen dat zij opnieuw geboren waren. Door hun bekering tot Jezus Christus werd hun hart veranderd en werden zij vrijgemaakt van drugsverslaving, leegte en doelloosheid. Pastor Mitchell zag de potentie in hen en begon met het maken van discipelen en het planten van nieuwe kerken.

Evangeliegemeente De Deur in Arnhem is deel van een snelgroeiende beweging, genaamd Christian Fellowship Ministries (CFM). Wereldwijd zijn er nu ongeveer 2700 kerken in meer dan 125 landen. In Nederland heten onze kerken ‘Evangeliegemeente De Deur’.